Om uw surfervaring op onze website en webshop te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van deze cookies hebben wij uw voorafgaand akkoord nodig. Opgelet! bepaalde functionaliteiten van de website kunnen niet gebruikt worden wanneer u niet akkoord gaat.
Beschikbaarheid:Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum:
2,34 € incl. btw
Exclusief 0,10 € leeggoed
€ 7.09 per l
Duvel Tripel Hop met Citra In 2007 gingen onze Duvel brouwers voor het eerst met een derde hopsoort aan de slag om Duvel een verrassende toets en extra bitterheid te schenken. Het resultaat was een unieke Duvel Tripel Hop die één keer per jaar het gamma van Duvel aanvulde.
Voor 2016 selecteerden onze brouwers de experimentele hopsoort HBC-291 uit de Yakima vallei in de Verenigde Staten. Deze is zo extreem nieuw dat hij nog geen officiële naam heeft. Dankzij de derde hopsoort kent Duvel Tripel Hop 2016 een aroma van zwarte peper, rozen en lavendel. Door het toepassen van de dryhopping techniek, waarbij we de hopbellen pas later in het brouwproces toevoegen, worden deze hop-aromas extra waarneembaar.
Deze hogere aromatische intensiteit geeft bovendien een hogere volmondigheid, hetgeen zich vertaalt in een finaal alcoholpercentage van 9,5 %.
Zes Duvel Tripel Hop edities later, lanceerden we in april 2016 een zoektocht naar dé ultieme Duvel Tripel Hop en luisterden daarvoor in eerste instantie naar onze Duvel fans.
Ruim 5.000 deelnemers onderwierpen zich vrijwillig aan de blind tasting en brachten hun stem uit. De voorkeur ging overduidelijk uit naar Citra. De tweede Duvel Tripel Hop die ooit gemaakt werd, krijgt hierdoor een permanente plek in ons gamma. De Duvel Tripel Hop met Citra rijfde bij de lancering in 2012 zowel een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge binnen, als de consumententrofee op het Zythos Bierfestival.
Voor Duvel Tripel Hop voegen onze brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Dat houdt in dat er naast de standaard hop tijdens het kookproces extra hopbellen toegevoegd worden in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparomas intenser en verfijnder aanwezig zijn in het finale bier. Bij Duvel Tripel Hop gebruiken we aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpallet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.
Indien u meer informatie wenst over de ingrediënten verwijzen wij naar de website van de producent. Indien gewenst kan u deze ook opvragen via ons contactformulier met de volledige vermelding over welk product u deze informatie wenst te ontvangen. Wij zullen u dan een foto bezorgen van het etiket van het product dat wij op dat moment in stock hebben. Wij kunnen deze gegevens zelf niet vermelden daar wij om technische redenen niet in de mogelijkheid verkeren deze producten dagelijks te checken omwille van voorraadrotatie en wijzigingen in de samenstelling van het producent. Eventuele informatie op deze website vervangen de gegevens op de productetiketten niet. In het geval van afwijkingen geldt de informatie op de productetiketten. De consument moet vóór consumptie van het product de gegevens op de etiketten controleren (inclusief allergenen). De consument doet uitdrukkelijk afstand van enig verhaal tegen Thys bvba in het geval van afwijkingen.